Хорор во Јапонија, ученичка ја убила другарката и…

Ученичка од Јапонија (Нагасаки), чие име не е објавено бидејќи е малолетна, уапсена е поради тоа што признала дека ја убила и распарчила својата школска другарка Аива Макуо (15).Девојката раскажала дека ја нападнала Аива со тап метален предмет, за потоа да ја задави и да и ги отсече рацете и главата. Според извештајот на новинската агенција  Кјодо, Аива во саботата навечер излегла да се најде со пријателите, но кога во текот на ноќта не се вратила нејзините родители го пријавиле нејзиното исчезнување.
Обезглавеното тело  на ученичката е пронајдено на креветот во станот на нејзината 16 годишна другарка, која била од истиот град, но не живеела со родителите, туку само во својот стан. Девојката е уапсена откако го признала делото, за кое тврди дека го направила сама, без соучесници.

Пред десет години сличен случај се случил во истиот град. Единасетгодишна девојка за пауза за ручек ја одвела својата пријателка  во празна училница, и го пресекла грлото и рачните зглобови и ја оставила да искрвави до смрт.
 По ова убиство, кое се случило 2004 година, наставниците почнале да вложуваат поголеми  напори за да им објаснат на учениците дека животот е света работа: „Многу сум тажна и фрустрирана. Непрестајно им обрнувавме внимание за вредноста на животот, но се чини дека нашата порака не допрела до нив“, вели директорката на женското средно училиште во кое оделе двојките.Девојката раскажала дека ја нападнала Аива со тап метален предмет, за потоа да ја задави и да и ги отсече рацете и главата. Според извештајот на но

Пронајдете не на следниве мрежи: