ХРАБРОСТ: Познатата актерка објави слики од оперираните дојки, откако сопругот ја напушти непосредно пред мастектомијата

Познатата актерка и мисица доби многу пофалби за искреноста и подигањето на свеста кај луѓето.Поранешната Мис Венецуела, Лорена Меритано, ги покажа лузните.
На фотографијата е Лорена со поранешниот сопруг, Ернесто Калцадиља, непосредно пред тој да ја напушти.

Откако во мај во 2014 година и беше дијагностициран рак на дојка, таа инспирираше многумина кои поминуваат низ најстрашното. На нејзините објави на социјалните мрежи често се гледа поддршката од човек по име Ернесто Калзадиља, кој бил покрај неа во борбата.
Но, на 17 јануари, откако и лекарите и ги отстранија јајниците и левата дојка и со тоа и го спасија животот, Лорена се соочи со тежок удар. Таа објавува:
„Денеска, Ернесто Калцадиља, кој ми беше сопруг се до денеска и требаше да биде со мене за време на операцијата, неколку часа претходно ми соопшти дека ме напушта и се разведува од мене. Но јас знам дека Бог е со мене.“
Таа објави храбра фотографија со ефектите од операцијата што и го спаси животот:

Таа сега е симбол на жените кои се борат против ракот: „Само оние што поминале низ истото знаат што значи оваа битка и знаат дека колку повеќе ракот напредува, толку поблиску сме до смртта“.
„Жените мислат дека е најстрашно да се изгубат градите и косата, и да се ослабне. Но тоа е најмалку страшно од се: Потоа следуваат несаканите ефекти. Луѓето треба да бидат поучени од ваквите приказни и да знаат колку е важно да се прават редовни проверки на лекар за да можеме со храброст, сила и верба да се соочиме со предизвиците што животот сурово ги става пред нас. Јас сум само обичен човек, но се гордеам со тоа. Чувствувам дека ја добивам битката“.
Меритано на социјалните мрежи има 623.000 верни фанови.Поранешната Мис Венецуела, Лорена Меритано, ги покажа лузните.
На фотографијата е Лорена со поранешниот сопруг, Ернесто Калцадиља, непосред

Пронајдете не на следниве мрежи: