Хрватска натрупа со многу снег

Loading...

Во Хрватска натрупа толку многу снег, што веќе нема како да се чисти и каде да се фрли за да се ослободат патиштата.На делови има снежна покривка од 118 сантиметри.
Врнежите кои не престануваат се закана дека до утре ќе паднат уште 30-50 сантиметри снег.
Во земјата е веќе издаден црвен метеоаларм. На терен е и војската, а на граѓаните им помагаат и комуналните работници и полицијата.На делови има снежна покривка од 118 сантиметри.
Врнежите кои не престануваат се закана дека до утре ќе паднат уште 30-50 сантиметри снег.

loading...