И Села ќе јаде живи луѓе како Заев: Македонците ќе ги бркал од работа

Коалицискиот партнер на Зоран Заев, од кого ќе зависи функционирањето на идната влада која Заев се обидува да ја направи со албанските партии игнорирајќи ја волјата на мнозинството Македонци, Зијадин Села, скандалозно најавува како ќе функционира новата власт и што подразбира тој под поголема регионална автономија за каква што се залага Заев.Села, на еден од митинзите во предизборието, скандалозно изјавува дека ќе бркаат Македонци од работа, односно Македонците ќе излезеле од институциите како технолошки вишок затоа што, како што вели партнерот на Заев, ги имале зафатено нивните места.
-Регионалните министерства тука во Струга нема да имаат вработени 20% Албанци или 10% или ниту еден, туку 65% ќе бидат Албанци, Македонците ќе излезат како технолошки вишок затоа што ги имаат зафатено нашите места – рече Села.
Видео:https://www.facebook.com/nedelnikrepublika/videos/1369178943102727/Села, на еден од митинзите во предизборието, скандалозно изјавува дека ќе бркаат Македонци од работа, односно Македонците ќе излезеле од институции

Пронајдете не на следниве мрежи: