Идејата на албанската платформа е да се смени Уставот

Loading...

Основната идеја на албанската платформа е да се смени Уставот, смета Дарко Јаневски, главен уредник на „Дневник“.Основната идеја на платформата беше да се смени Уставот, за да може да се инкорпорира идејата за албански јазик како втор службен јазик на целата територија на Република Македонија“, изјави Јаневски во „Поенти“ на ТВ Нова.
Во продолжение целосното интервју со Дарко Јаневски:Основната идеја на платформата беше да се смени Уставот, за да може да се инкорпорира идејата за албански јазик како втор службен јазик на целата т

loading...
Loading...