Иднината на дофат: Автопати со можност за полнење на електричните автомобили!

Loading...

Возачите на електрични возила во Велика Британија ќе има на што да се радуваат, откако Highway England ја престави својата најнова идеја.Замислете си повеќе да немате потреба да застанете со автомобилот за да надополните гориво.
Автомобилите од иднината би биле опремени со безжична технологија и за нив би биле направени специјални патишта со електромагнетни полиња.
Веќе се вршат тестирања во Велика Британија на ова поле и предвидени се да траат 18 месеци. Доколку тестирањата на крај се покажат како успешни, ваквиот вид на патишта би можеле да станат секојдневие во оваа европска земја.
Ваквата технологија за прв пат е забележана во Јужна Кореја во 2013 година, каде што е изграден автопат што овозможува автобусите да бидат наполнети.
Популарноста на електричните автомобили сѐ повеќе расте. Ако тестирањата се покажат како успешни, конвенционалните возила би добиле голема конкуренција.
Замислете си повеќе да немате потреба да застанете со автомобилот за да надополните гориво.
Автомобилите од иднината би биле опремени со бе

loading...
Loading...