ИФФК „Браќа Манаки“, денес во Битола ја објави целосната програма

Loading...

ИФФК „Браќа Манаки“, денес во Битола ја објави целосната програма на годинешното 37. Издание на фестивалот што ќе се одржи од 10 до 17 септември.Десет различни филмски програми, 150 филмови, од 50 земји во светот, награди за животно дело, годинава за двајца великани на светската кинематографија, Роби Милер и Џон Стил, 14 врвни кинематографски остварувања во конкуренција на Златна, Сребрена и Бронзена Камера 300, кои, Благоја Куновски – Доре ги селектираше главно од водечките светски филмски фестивали во Кан, Берлин и Венеција. Тој, годинава како директор на фестивалот рече дека тој ќе биде реализиран, на најдобар можен начин и со позитивна енергија.
Истата програма ќе можете да ја видите и на веб страницата на фестивалот www.manaki.com.mkДесет различни филмски програми, 150 филмови, од 50 земји во светот, награди за животно дело, годинава за двајца великани на светската кинематограф

loading...
Loading...