Играчката што сите ја посакуваа: Game Boy слави 25 години!

Loading...

Ако растевте во 90-тите години, веројатно немаше играчка што ја сакате повеќе од популарното „гемче“. Една од најдобрите преносни играчки конзоли Game Boy, беше омилениот гаџет за неколку генерации, а сега слави 25 годиниАко се земат во предвид и верзиите Game Boy Pocket и Game Boy Color, Nintendo досега продал вкупно 118 милиони вакви гемчиња.
Иако игрите на почетокот не беа многубројни (Super Mario Land, Yakuman, Baseball и Alleyway), за краток период понудата се прошири, а многу пазари беа освоени со „тајното оружје“ насловено Tetris.
Благодарение на иновациите, маркетингот и одличниот основен пакет, Game Boy прерасна во најпопуларниот преносен уред за играње, иако не беше првиот таков гаџет.
повеќе на:GSM.mkАко се земат во предвид и верзиите Game Boy Pocket и Game Boy Color, Nintendo досега продал вкупно 118 милиони вакви гемчиња.
Иако игрите н

loading...
Loading...