ИКЕА: Куќа за 5 члена фамилија за само 1000 долари

Loading...

Компанијата ИКЕА во соработка со УНХЦР, по две години истражување, е подготвена за масовно производство на овие евтини куќи кои ќе чинат само 1.000 долариКомпанијата ИКЕА во соработка со УНХЦР, по две години истражување, е подготвена за масовно производство на овие евтини куќи кои ќе чинат само 1.000 долари
За реализација на оваа хумана идеја, ИКЕА потроши 4,5 милиони долари.
Инженерите и дизајнерите на шведската компанија ја дизајнираа оваа евтина куќа, која на корисниците ќе им биде доставена во делови, така што тие сами ќе треба да ја комплетираат.
Во кутијата во која ќе биде испорачана оваа куќа ќе биде вметнат и целиот потребен алат за нејзиното склопување. Целта е на сите бегалци во светот да им се обезбеди подобро и потрајно живеалиште од шаторите кои се моментално во употреба, но се очекува наскоро и да стане начин на живот во многу земји.
Повеќе на Денар.мк
 Компанијата ИКЕА во соработка со УНХЦР, по две години истражување, е подготвена за масовно производство на овие евтини куќи кои ќе чинат само 1.000

loading...
Loading...