Илиоски: Ќе го извадиме на чистина СДС да кажат јавно кого излажале

Loading...

Во вечерашнава дебата на Телма меѓу Зоран Илиоски член на Извршниот Коминтет на ВМРО-ДПМНЕ   и Стефан Богоев претседател на СДММ, дискутирајќи за политичката криза која ја создава СДСМ, Илиоски потенцира дека ВМРО-ДПМНЕ ќе ги искористи сите демократски можности, како што рече, да го изведеме СДС пред народот јавно да кажат кого излажале Македонците или Албанците.Илиоски подвлече дека ако ВМРО-ДПМНЕ прифатиле тоа што СДСМ го прифатиле, тие ќе формирале Влада.
-Ако ние прифатевме кантонизација, федерализација, геноцид  што вие сте прифатиле, како што кажа вашиот лидер од Сараево, ние ќе напраевме Влада. Ние тоа не го прифативме.
Илиоски јавно преку емисијата, упати и прашање до Заев „како во време на режим тој и неговите фирми свртеле 200 милиони евра во време на режим?Илиоски подвлече дека ако ВМРО-ДПМНЕ прифатиле тоа што СДСМ го прифатиле, тие ќе формирале Влада.
-Ако ние прифатевме кантонизација, ф

loading...