Им ги крадат косите на девојките а потоа ги продаваат во фризерските салони!

Loading...

На мета на несекојдневните криминалци во Венецуела најчесто се жените кои имаат коси врзани во реп или пак нивните коси се исплетени. Тие украдената „роба“ ја продаваат во фризерските салони, затоа што во таа земја дури 30 отсто жените прават надградба на коса.Властите во Венецуела ги предупредуваат припадничките на понежниот пол на банда крадци кои на жените им крадат коса. Имено, организираната група со ножици им ги сече на девојките косите, а потоа ги продава.
На мета најчесто се жените кои имаат коса врзана во реп или пак имаат коса исплетена во плетенка. Тие се лесна мета на крадците. Групата крадци од полицијата добила име „пирани“.
Имено, според зборовите на еден стилист, дури 30 отсто од жените во Венецуела имаат надградба на коса. 
Една ТВ станица во Венецуела ја пренела изјавата на една од жртвите, која изјавила дека две жени во ја фатиле во заседа во еден шопинг центар  каде и ја отсекле косата.
Инаку, во Венецуела стапката на криминал е во пораст веќе пет години. Властите во Венецуела ги предупредуваат припадничките на понежниот пол на банда крадци кои на жените им крадат коса. И

loading...
Loading...