Има ли Бугарин во светот без македонски корени!

Loading...

Има ли Бугарин во светот без македонски корени!Светскиот македонски младински конгрес најостро ја осудува изјавата на директорот на бугарскиот Национален историски музеј, Божидар Димитров, кој пријателскиот натпревар помеѓу националните фудбалски тимови на Македонија и Бугарија го нарече натпревар од домашната лига на бугарската нација”, а навивачката група Комити ја именува како просрпска група која често напаѓа Бугари кога се собираат во Скопје да ја одбележат револуционерката Мара Бунева”
СММК укажува дека Македонците не се ниту Срби, ниту Бугари, ниту Грци, ниту Албанци, а Македонија и Бугарија се две соседни суверени држави.
Уште помалку Мара Бунева е бугарска револуционерка, туку Македонка, иако го убила српскиот полициски началник во Скопје Велимир Прелиќ.
Повеќе на mkd-news.comСветскиот македонски младински конгрес најостро ја осудува изјавата на директорот на бугарскиот Национален историски м

loading...
Loading...