Има земји во кои iPhone 4 се уште е најпопуларен телефон – Еве кои се тие!

Loading...

Иако станува збор за телефон кој е стар скоро 4 години, Apple сеуште активно продолжува да го произведува iPhone 4. Овој модел е екстремно популарен во земји со понизок просечен приход…Во септември минатата година, Apple официјално престана со производство на iPhone 4, кој беше заменет од страна на моделот iPhone 4s. Со тоа, iPhone 5s беше премиум моделот, iPhone 5c е во средната класа, додека пак iPhone 4s беше модел од ниската класа.
Според Economic Times, директорите на Apple одлучиле повторно да започнат со производство на iPhone 4, кој ужива во огромна популарност во земјите како Бразил, Индонезија и Индија. Најновата пратка на уреди за овие земји изнесувала над 100,000 единици, кои биле произведени во декември минатата година.
Повеќе на: GSM.mkВо септември минатата година, Apple официјално престана со производство на iPhone 4, кој беше заменет од страна на мод

loading...
Loading...