Имате добра врска, а лош секс – Што да направите?!

Loading...

Без оглед на тоа колку го сакате својот партнер,лошиот сексуален живот ќе влијае на останатите аспекти од вашата врска. Доколку вашиот партнер ве усреќува на милион други начини, лесно е да се убедите себе си дека незадоволството во креветот и не е голема работа. Сепак, експертите велат дека е .
„Во врската мора да имате сексуална компонента која ќе ја одржува близината помеѓу парот и романтичната хемија“, вели психијатарот Геј Салц, авторка на книгата „Како со подобар секс до подобар живот“. „Ако сте незадоволни со сексуалниот живот, тоа може да доведе до проблеми и надвор од спалната соба и да создаде фрустрација и емотивна дистанца“.
Не паничете. Со малку креативност, можете сексуално да се усогласите и да доживеете физичка конекција која ќе биде еднакво добра како и останатите сфери од вашата врска.
Тој не се фокусира на вашиот оргазам
Ако со партнерот се согласувате совршено и усогласени сте како пар додека сте облечени, големи се шансите тој да не е себичен ниту безобразен. Па како тогаш не го интересира вашето врвно задоволство?
Повеќе на: ТЗМ.МКДоколку вашиот партнер ве усреќува на милион други начини, лесно е да се убедите себе си дека незадоволството во креве

loading...
Loading...