Инцидент на аеродром:Баба запрела полетување на авион и била приведена

Една стара жена од Кина одлучила своите пари да ги фрли директно кон моторот на авионот, по што веднаш била приведена од надлежните органи, а летот бил одложен.Инцидентот се случил на аеродромот во Анчиг, источна Кина, а ова е втор случај оваа година суеверните стари Кинези со фрлање на пари „за среќа“ да ја загрозат безбедноста предизвикувајќи пореметување во летањето.
Сопатниците изјавиле дека бабата фрлила пари кон моторот на авионот за време на влегувањето, а надлежните подцна пронашле расфрлани кованици на пистата покрај авионот, кој требало да полета кон градот Кунмунг, но останал приземјен за време на ноќта поради безбедносни проверки, а до бараната дестинација ги однел патниците наредното утро.Инцидентот се случил на аеродромот во Анчиг, источна Кина, а ова е втор случај оваа година суеверните стари Кинези со фрлање на пари „за среќ

Пронајдете не на следниве мрежи: