Интересни факти околу климата

Loading...

Интересни факти за климата во Македонија и Охрид.За Македонија и Охрид:
Рекордна висока температура во Македонија: 24 јули 2007 во Демир Капија биле измерени 45,7с под сенка.                                                                                                                   
Рекордна ниска температура во Македонија: 27 Јануари 1954 во Берово биле измерени -31,5с
Најтопол ден во Охрид: 24 јули 2007, 37,5с биле измерени под сенка кај Аеродромот на Охрид
Најниска температура во Охрид: 20 декември 2005, -15с биле измерени во Охрид
Најмногу дожд во еден ден во Охрид: 95мм на 16 април 2002
Највисока снежна покривка во Охрид: 70цм на 25 јануари 2005
Прочитајте за останатите видови клима во Македонија и Охрид, на следниот линк. За Македонија и Охрид:
Рекордна висока температура во Македонија: 24 јули 2007 во Демир Капија биле измер

loading...
Loading...