iOS 7 ги замрзнува телефоните?!

Loading...

Ова е малку чудно. Бета верзијата на iOS 7 е излезена веќе неколку месеци, но дури сега се појавуваат гласини дека целосно ги замрзнува телефоните на корисниците. Како резултат, тие мораат да се вратат на iOS 6…Ова е малку чудно. Бета верзијата на iOS 7 е излезена веќе неколку месеци, но дури сега се појавуваат гласини дека целосно ги замрзнува телефоните на корисниците. Како резултат, тие мораат да се вратат на iOS 6…
Една теорија е дека Apple ги „лови“ сите оние што ја инсталирале бетата користејќи developer account на друг корисник. Сепак, ова е малку веројатно, бидејќи сигурно Apple не би чекале 10 дена пред официјалното излегување за овој потег.
Втората теорија е дека ова ги опфаќа постарите бета верзии, поконкретно третата бета верзија, бидејќи постојат корисници кои се уште ги немаат апдејтирано своите телефони. Доколку тоа е случајот (и ви се случи на вас), тогаш препорачливо е да преминете на последната, шеста бета верзија која е достапна на веб-страната на Apple. Секако, доколку немате пристап до developer account, тогаш ќе мора да се вратите на iOS 6.
Официјалната верзија на iOS 7 се очекува да пристигне на 10-ти септември, кога би била најавата и за новите iPhone 5S и 5C уреди. Ние би ве советувале да почекате, особено доколку сте џејлбрејк или R-sim корисник…
Преземено од: GSM.mkОва е малку чудно. Бета верзијата на iOS 7 е излезена веќе неколку месеци, но дури сега се појавуваат гласини дека цел

loading...
Loading...