iOS 7 ја троши батеријата, еве неколку решенија за тоа!

Loading...

Иако новиот оперативен систем доаѓа со многу предности, најголемата неповолност на iOS 7 е брзина со која ја цеди батеријата на вашиот iPhone.Сепак, со неколку мали совети би успеале да го успорите овој процес.
Голем дел од функционалностите што ги нуди новиот iOS 7 се наоѓаат при рака доколку ви требаат или ги сакате. Во останатите случаи, тие само ви ја трошат батеријата. Затоа, исклучете ги!
Parallax-от е навистина забавен, но неговата дефиниција е “екстра“ и не ви е потребен доколку сакате да ја заштедите батеријата.
Bluetooth/Air Drop – уклучувајте ги само кога ви се потребни, трошат батерија,а не постигнуваат никаков ефект.
Престанете да барате Wifi – нема потреба да барате wifi кога знаете дека нема да најдете нешто во близина. Ужасно лоша навика е да не го исклучувате кога ќе излезете од дома.
Повеќе прочитајте на GSM.mk
 Сепак, со неколку мали совети би успеале да го успорите овој процес.
Голем дел од функционалностите што ги нуди новиот iOS 7 с

loading...
Loading...