IPhone 5S има Blue Screen of Death!

Loading...

Еве една работа која Apple дефинитивно не требаше да ја украде од Microsoft, а тоа е BSoD (или Blue Screen of Death) екранот кој означува некоја грешка во системот и потоа уредот се рестартира…Во случајот на iPhone 5s, проблематични се апликациите од iWork пакетот, односно Pages, Numbers и Keynote. Проблемот настанува кога ќе пуштите некоја од нив, а потоа пробате да се префрлате меѓу апликации – тогаш ќе ви се појави плав екран (нормално, според логиката на Jony Ive се е минималистички и нема текст), а потоа уредот се рестартира.
За да го избегнете ова, засега е потребно да ја исклучите iCloud синхронизацијата на овие апликации. Иако не станува збор за голема грешка како мапите и iOS 6, сепак iOS 7 е преполн со вакви мали багови…
Извор:gsm.mkВо случајот на iPhone 5s, проблематични се апликациите од iWork пакетот, односно Pages, Numbers и Keynote. Проблемот н

loading...
Loading...