iPhone 6 повторно со 8 мегапикселна камера?

Loading...

Веќе сите знаеме дека мегапикселите не се никаква гаранција за подобра камера, а очигледно тоа го практикува и Apple. Во јавноста се појавија гласини дека следниот iPhone ќе ја задржи големината од 8 мегапиксели…Секако, нема да станува збор за идентична камера како iPhone 5s, туку Apple ќе ни понуди и други подобрувања. Она што е скоро сигурно е дека Apple ќе додаде OIS (optical image stabilization), нешто што е огромен хит кај телефоните на Nokia. За жал, сеуште нема никакви информации за останатите новитети кои не очекуваат.
На пример, iPhone 5s исто така ја задржа истата големина од 8 мегапиксели, но понуди подобрувања во блицот, пикселите беа поголеми за поголем проток на светлина и сликање во услови на слабо осветлување…
Повеќе на GSM.MKСекако, нема да станува збор за идентична камера како iPhone 5s, туку Apple ќе ни понуди и други подобрувања. Она што е скоро сигурно е дека Apple

loading...
Loading...