iPhone бележи пад во продажбата

Loading...

Генерално, пред почетокот на промоцијата на нов iPhone, стариот модел трпи одреден пад во бројките на продажба. Традицијата продолжува и оваа година…Според DigiTimes Research, споредено со првиот квартал од оваа година, iPhone уредите се продале во 6,2 милиони единици помалку! Ова е огромен пад, а со тоа и приходот на компанијата доживеа голем удар.
Во минатиот квартал, Apple соработуваше со голем број на оператори за да понуди пониски цени и промоции на посточеките iPhone уреди, со цел да се исчистат залихите пред промоција на новиот модел. За жал, оваа стратегија не беше успешна, па така приходот на компанијата од iPhone во вториот квартал изнесуваше 18,2 милијарди долари.
Иако ова е навистина голема цифра, сепак се очекува Apple барем двојно да ја надмине со промоција на новите iPhone 5S и 5C уреди.
 извор: gsm.mkСпоред DigiTimes Research, споредено со првиот квартал од оваа година, iPhone уредите се продале во 6,2 милиони единици помалку! Ова е огромен пад,

loading...
Loading...