Исламистите обезглавија и грабнат Французин

Loading...

Групата Џунд Ал Килафа во неделата го киднапираа планинскиот водич Ерве Гурдела (55), од Ница и се заканија дека ќе го убијат доколку во рок од 24 часа Франција не ги запре воздушните напади.Американската разузнавачка група SITE најави преку Твитер дека групата, чие име во превод значи „Војници на калифатот“, денес го објавија видеото од егзекуцијата.
Ниту француската, ниту алжирската влада досега не излегоа со никакви коментари.
 Американската разузнавачка група SITE најави преку Твитер дека групата, чие име во превод значи „Војници на калифатот“, денес го објави

loading...
Loading...