Исперете ги алиштата со ОВА: Ниту еден детергент нема подобро да ги избели

Loading...

Доколку ова го ставите во белите алишта, тие ќе бидат како нови.Откако носиме на себе бела облека неколку месеци, многу тешко може да остане бела, туку посивува, т.е станува валкано бела. Поради маслото и потта и бојата од останатата облека, белата облека може лесно да се прекрие со дамки. Со цел да ја зачувате состојбата на белата облека, купување разни скапи детергенти за перење на облеката. Овие хемикалии даваат чувство дека се бели и чисти и и даваат на облеката сјај на ултравиолетово светло.
Големи количини на безнин се содржани во бројни оптички белила што е исклучително опасна работа. Овие хемикалии доведуваат до алергиски реакции.
Меѓутоа, доколку ова го ставите во белите алишта, тие ќе бидат како нови.
Можете успешно да растопите аспирин на дамките на белата облека. Тоа ќе го направите на следниот начин:
Земете 5 бели аспирини во таблета, стопете ги во вода и потопете ја облеката во смесата.
На крајот, ставете ги во машина со нормална постапка за перење. Откако носиме на себе бела облека неколку месеци, многу тешко може да остане бела, туку посивува, т.е станува валкано бела. Поради маслото и потта

loading...