Исповед на бивш исламист: Гледав како силуваат деца во камповите

Loading...

Во кампот имало и девојчиња од само девет години кои џиханистите секојдневно ги силувале, кажува Шерко Омер, бивши припадник на терористичката група на Исламската држава.Курд Шерко Омер, чие вистинско име е тајна во исповедта по напуштањето на исламистичкиот камп раскажал како терористичкиот „воџа“ на исопачените силувања на заробените девојчиња посебно го охрабрувале оние кои ги праќале до самоубиствената мисија.
Бившиот екстремист обелоденил дека редовно бил сведок за обезглавување и морничави убиствени сцени. Тој раскажал и како ИСИС стигнал со измама, кога со двајца пријатели доброволно се пријавил во сиријската војска. Тие ги намамиле со храна, скапа облека и братско сочуство во камповите за обука.
Кога за прв пат присуствувал на силување и сечење на глава бил целиот запрепастен.
„Видов како шест исламисти бараат од една христијанка и нејзината 14 годишна ќерка да бидат нивни жени. Во исламската светска војна не се дозволува убиство на жена и деца. Им реков дека силувањето на жени и деца е недозволиво според исламот, а тие ми вперија пиштол во главата и ми рекоа да се губам- кажува Омар.
Во име на Исламот, многумина муслимани ги нуделе своите тела на џихадистите кои им говореле дека поради тој чин кој го нарекувале „Секс за џихад“ ќе одат во рајот.  Курд Шерко Омер, чие вистинско име е тајна во исповедта по напуштањето на исламистичкиот камп раскажал како терористичкиот „воџа“ на ис

loading...
Loading...