ИСПУКАЛ ПОВЕЌЕ ОД 50 КУРШУМИ: Ова се жртвите од масакрот во Србија!

Loading...

Триесетгодишната Дијана, во петокот вечерта излегла со друштво во кафуле. Нејзиниот поранешен сопруг Синиша Златиќ (38) ја видел како си заминала од дома, земал калашников и го започнал масакрот.Дијана починала на самото место, а нејзината другарка Јована Поповиќ (20) на патот накај болница.
Стево Јојиќ (40), Владимир Косовиќ (34) и Владимир Мијатовиќ (40) ја изгубија битката со животот во болница.
Очевидците велат дека Синиша испукал повеќе од 50 куршуми, ги искористил двата шаржери и дека притоа бил многу прецизен. Сите куршуми завршиле во гостите, од кои 20 се здобиле со потешки и полесни повреди.
Како што вели таткото на убиената Дијана, тие залудно го пријавиле Синиша на социјалните служби. „Не е тоа ништо, ќе истрпи, не е тоа баш така“, беа одговорите кои ги добивале.
„Не сакаше да се смири, ниту да ја остави на мира. Да беше тука нашиот внук и него ќе го убиеше“, вели Света.
Според првите информации Синиша Златиќ (30) ја здогледал поранешната сопруга со која не живее веќе 9 месеци, како седи во друштво во кафулето.
Тој отишол дома, го земал калашникот, а потоа почнал да пука по луѓето. Како што отриваат сведоците, од лице место. Синиша бил мошне прецизен така што секој куршум го искористил за да погоди некого.
Осомничениот сменил два шаржери, односно испукал повеќе од 50 куршуми во гостите.Дијана починала на самото место, а нејзината другарка Јована Поповиќ (20) на патот накај болница.
Стево Јојиќ (40), Владимир Косовиќ (34) и

loading...