Истрага против Динко Валев од Јамбол кој му се закануваше на Миленко Неделковски

Loading...

Подрачното обвинителство во Средец води спор против Динко Валев, кој е обвинет за „проповедање и поттикнување дискриминација“.Подрачното обвинителство во Средец покрена истрага против „Ловецот на мигранти“ Динко Валев за „проповедање и поттикнување дискриминација“, соопштија од прес-центарот на обвинителството.
Од таму објаснуваат дека „во услови на продолжување злосторство, во месец февруари – месец март 2016 година на територијата на с. Долно Јаболко, општина Средец и градот Софија, преку средствата за јавно информирање, преку електронски информациски системи и интернет, проповеда и поттикнува дискриминација, насилство и омраза, засновани на народност и етничка припадност.
Динко Валев за Миленко Неделковски: Имаме сметки за расчистување
Динко Валев влезе во видното поле на обвинителството уште во почетокот на јули, кога Софиското обвинителство исто се зафати со случајот на Динко Валев од Јамбол, кој стана популарен со т.н. „граѓански апсења“ на бегалци на границата.
Обвинителството тогаш исто така, рече дека тој поттикнува дискриминација, насилство и омраза, наведувајќи ги изјавите на Валев дека во Бугарија „влегуваат Сиријци, џихадисти и талибанци“.Подрачното обвинителство во Средец покрена истрага против „Ловецот на мигранти“ Динко Валев за „проповедање и поттикнување дискри

loading...