Иванов: Тиранската платформа постои и таа беше услов за создавање на мнозинство

Loading...

Како сакате кажете ја Тиранксата платформа, но самата слика во кабинетот на премиерот на Албанија и присуството на лидери на партии од Македонија во тој кабинет се кажува дека нешто се постигнало, истакна претседателот на Република Македонија Ѓорге Иванов во емисијата „Само вистина“ на Канал 5 телевизија.-Во јавноста не само фотографијата, излегоа и сите тие прашања за кои требаше да бидат услов за да се создаде мнозинство, вели Иванов.
На прашањето зошто Иванов смета дека албанските политички лидери од Македонија биле во Тирана, а не кај него тој вели:
-Можеле истото тоа да го направат и кај мене, меѓутоа чувствувале дека не можат и еве сега јавно ги прашувам зошто не дојдоа во мојот кабинет, туку отидоа во Тирана, запраша Иванов.-Во јавноста не само фотографијата, излегоа и сите тие прашања за кои требаше да бидат услов за да се создаде мнозинство, вели Иванов.
На п

loading...