Иванов во Слепче: Одбележана 1100-годишнината од упокојувањето на свети Климент Охридски

Loading...

Претседателот Иванов, во рамки на одбележувањето на 1100 годишнината од упокојувањето на свети Климент Охридски, денеска присуствуваше на свеченото отворање на „Демирхисарско културно лето 2016“, кое се одржа во комплексот на манастирот „Св. Јован Претеча“ во село Слепче.Иванов присуствуваше на свечената aрхиерејска литургија која се одржа во слепчанскиот манастир, по повод православниот празникот Иванден – раѓањето на Свети Јован Крстител.

Во рамки на денешната манифестација беше претставена богата културно – уметничка програма, сценско – драмски адаптации, поетски читања, фолклорни настапи, актерски претставувања, хорско пеење, како и беседа по повод 1100 годишнината од упокојувањето на свети Климент Охридски.

Иванов присуствуваше на свечената aрхиерејска литургија која се одржа во слепчанскиот манастир, по повод православниот празникот Иванден – ра

loading...