Ивановска до Заев: Заеву, газиш на многу тенок мраз!

Loading...

Заеву, газиш на многу тенок мраз!Откако Зоран Заев својата предавничка политика ја испромовира и со неговото најново интервју дадено за ХТВ, социјалните мрежи се преполни со гневни коментари во кои се упатуваат пораки до Заев да научи историја, да не зборува невистини и да внимава, бидејки гази на тенок мраз.
Имено новинарката Јорданка Ивановска – Јоци на својот Фејсбук профил му порача на Заев пред да осудува геноциди, да си ја прочита македонската историја и прво да го осуди етничкото чистење и убивањето на цивили во Западна Македонија од балистичките војски по налог на кралот на Албанија, Ахмед Зогу, за време на Втора светска војна. Кога и Македонци и Албанци беа гонети од фашисти.

 
 Откако Зоран Заев својата предавничка политика ја испромовира и со неговото најново интервју дадено за ХТВ, социјалните мрежи се преполни со гневни

loading...