Ивчева до Кекеновски: Не си ти ВМРО, ти си „друже“ обичен презерватив во рацете на ЛГБТ комуњарската „Тројка“ од Амстердам

Понекогаш е жално кога ги гледаш луѓето како се дават во своите фекалии, но овој пат не. Зошто јас би жалела некој кој од јадење фекалии, се проширил до степен да не го собира во кадар?, запраша политикологот Наталија Ивчева. Јове, сељачина беше, сељачина гледам си останал. Ама нејсе, еве ќе ти одговорам на нејаснотиите кои си ги изразил во текст за кој не верувам дека ти самиот си го напишал. Затоа што ние го знаеме твојот капацитет.
Еве за тие што не знаат, да ги потсетиме зошто дури на 30 години ја доби првата „функција“ во партија. Тие што знаат, ќе посведочат дека на тогашното раководство на ВМРО-ДПМНЕ им беше срам да постават човек на било каква функција во партијата со средно образование. Па немајќи капацитет да го заврши факултетот сам, мораше да ургира некој од партија и на 30 години Јове од хармоникаш да стане академски граѓанин.
Еве да се потсетиме и на тоа како молеше и коленичеше за државен секретар во животна средина. Не се сеќавам само дали беше Доста или некој друг, па набрзинка беа фатиле врски во еден Институт за да те направат магистар. Инаку, срам ќе беше за партијата да има едвај дипломиран 30-годишник на позиција државен секретар. А, и се сожалија луѓето тогаш. Плачеше, коленичеше, молеше.За жал, тогаш партијата немаше доволно амбициозен кадар, па мораше да инвестира во истресотини како Јове.
По однос на личните прозивки, Јове, погледни во кое друштво си. Друштво на ЛГБТ поддржувачи, кодоши и предавници. Тие кои те дружеа до вчера се дистанцираат од тебе. Сметаат дека си забегал. И јас не сум ти сестра. Немој тој луксуз да го користиш. Не си ти ВМРО. Ти си „друже“ обичен презерватив во рацете на ЛГБТ комуњарската „Тројка“ од Амстердам. И гледам, многу си нервозен, лут. Те искористија и те фрлија изгледа, а?
Па што мислеше ти, дека некој многу ќе биде заинтересиран за човек чие највисоко достигнување во животот му било „Претседател на совет на естрадни уметници“? Ма, дај.Јове, сељачина беше, сељачина гледам си останал. Ама нејсе, еве ќе ти одговорам на нејаснотиите кои си ги изразил во текст за кој не верувам дека т

Пронајдете не на следниве мрежи: