Изборите ќе се одржат на 11 декември!

Loading...

Лидерите на 4-те најголеми политички партии попладнево се договорија по однос на сите прашања. Според договореното избори ќе бидат одржани на 11 декември.Владата која ќе ги организира изборите треба да биде избрана на 2 септември согласно договорот од 20 јули годинава.
Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, претходно за медиумите изјави дека сѐ што ќе биде предложено ќе биде прифатено, со цел да не се даде простор на СДСМ повторно да ги пролонгира изборите и кончено да се стави крај на кризата.
Предвремените парламентарни избори ќе бидат одржани на 11 декември, нов уредник на МТВ ќе биде Санта Агирова, додека пак 5-от член на ад-хок телото за медиуми е Љуљзим Хазири.Владата која ќе ги организира изборите треба да биде избрана на 2 септември согласно договорот од 20 јули годинава.
Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ,

loading...