Изборите не донесоа излез од кризата – потребни се нови, брзи избори

Loading...

Предвремените парламентарни избори не донесоа излез од кризата, а главна причина за тоа е пост-изборната платформа составена во друга држава, изјави за ТВ НОВА членот на Извршниот Комитет на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Тодоров.Според него, најдобар излез од политичката криза би биле брзи избори.
-Доколку СДСМ искрено сака крај на кризата, тогаш треба да се согласи на нови, брзи избори, посочи Тодоров.
Тој вели дека не е чесно да ветиш нешто пред изборите, а по изборите да договараш нешто друго.Според него, најдобар излез од политичката криза би биле брзи избори.
-Доколку СДСМ искрено сака крај на кризата, тогаш треба да се согласи

loading...