Изградени фабрики за ракети на Иран во Сирија

Иранскиот генерал Амир Али Хаџизаде денеска изјави дека во Сирија се иградени фабрики за производство на ракети.- Фабриките за ракети во Сирија се изградени од Иран и по иранска технологија, посочи генерал Хаџизаде, кој командува со военовоздухопловните сили на Иран и со военовселенската армија на Корпусот на гардата на исламска револуција.
Генерал Хаџизаде наведе и дека во фабриките биле обучувани и специјалсти од Хезболах и од палестинските движења. Тој тврди дека „таквите технологии сега се достапни“ за нив.- Фабриките за ракети во Сирија се изградени од Иран и по иранска технологија, посочи генерал Хаџизаде, кој командува со военовоздухопловните

Пронајдете не на следниве мрежи: