ИЗНЕНАДУВАЊЕ: Спојте ги прстите и дознајте зошто свршеничкиот прстен се носи на четвртиот прст!

Loading...

Многу девојки уште од мали нозе сонуваат за својот принц кој ќе им ја поклони љубовта, на прстот ќе им го стави свршеничкиот прстен и со тоа ќе ја овековечи нивната врска. Но, дали некогаш се прашувате од каде потекнува традицијата, што таа симболизира и зошто прстенот се носи токму на четвртиот прст? Верувале или не одговорот е од физичка природа.
Пред модерната медицина да го проучи човечкото тело и до најмал детаљ се верувало дека преку четвртиот прст на раката поминува вена која води директно до срцето. Токму поради поврзаноста на вената со срцето таа вена е наречена „vena amoris“ што на латински значи „вена на љубовта“.
Спорд кинеската медицина пак, секој прст на раката симболизира еден дел од нас:
– Палец – вашите родители
– Показалец – вашите браќа и сестри
– Среден прст – вие самите
– До малиот прст – вашиот партнер
– Мал прст – вашите деца
Доколку ги споите врвовите на прстите на левата и десната рака, а средните прсти ги ставите спрема внатре, па ги споите со целиот среден дел, добивате положба која ќе ви ја открие оваа романтична симболика.
Прочитајте за што се работи на следната страна:

 
– Доколку се обидете да ги одвоите палците, ќе успеете во тоа. Причината е тоа што кога тогаш и вие ќе се одвоите од своите родители и ќе започнете самостоен живот. – Доколку се обидете да ги одвоите показалците, ќе успеете. Причината е тоа што еден ден ќе се разделите од вашите браќа и сестри .
– Доколку се обидете да ги разделите малите прсти, ќе успеете. Вашите деца ќе пораснат и ќе почнат да живеат самостоен живот.
– Доколку се обидете да ги одвоите до малите прсти, нема да успеете. Причината е тоа што на партнерите им е судено да останат заедно цел живот, неразделни!Верувале или не одговорот е од физичка природа.
Пред модерната медицина да го проучи човечкото тело и до најмал детаљ се верувало дека прек

loading...
Loading...