Ја исмеал поради нејзината тежина, но таа го возврати ударот!

Loading...

Постојат многу поинтересни работи во светот отколку тоа што секојдневно гледаме сексистички навреди упатени кон тежината на девојките. Просто е невозможо секоја девојка да изгледа како еден модел на Викторија Сикрет.Надворешниот изглед не би требало воопшто да суди за еден човек, бидејќи внатрешната убавина е онаа поради која луѓето ве сакаат. Секој треба да се чувствува доволно добро во своја кожа, па макар и да не го поседува тоа совршено холивудско тело. Пред неколку денови на социјалните мрежи се појави фотографија на Твитер каде еден јужноафриканец исмева девојка со поголема тежина и ја споредува со послаба жена. Под фотографијата напишал “девојки што ми се допаѓаат” и “девојки на кои им се допаѓам”.

Не само што ја исмеал девојката, туку и потенцирал дека жените треба да се “допаднат” според нивната тежина и изглед. Дали сериозно сѐ уште се занимаваме со овие архаични стандарди во 2017 година?
Девојката, Лезего Легобане, неодамна станала модел и покрај нејзината тежина. Таа храбро му го возвратила ударот на Твитер, а после нејзината реакција, следувале и низа други реакции низ интернетот.

Подоцна тој се обидел повторно да врати, но веќе било доцна и се повеќе бил нападнат од луѓето на Твитер.
Погледнете дел од реакциите на луѓето.

Надворешниот изглед не би требало воопшто да суди за еден човек, бидејќи внатрешната убавина е онаа поради која луѓето ве сакаат. Секој треба

loading...
Loading...