Ја запалиле жива откако докторите по грешка ја прогласиле за мртва

Жената во Индија била запалена неколку часа откако лекарите официјално ја прогласиле за мртва.24-годишната Рачна Сисодиа била прогласена за мртва по инфекција на белите дробови. Се лечела во болница во градот Греатер Ноида на северот на земјата.Нејзиниот сопруг, 23-годишниот Девеш Чаудари, го преземал нејзиното тело и го возел два часа до местото каде било кремирано.
Според информациите на индиските медиуми, некој во еден момент го извлекол телото на жената од огнот, тврдејќи дека е жива. Но, таа повеќе не давала знаци на живот. Сепак, по обдукцијата направена подоцна се утврдило дека сепак дишела.Докторите подоцна утврдиле дека умрела од изгорениците. Во белите дробови ѝ пронашле траги од чад.-Тоа се случува кога некој е запален жив. Честички влегуваат во дробовите со дишење. Ако е лицето мртво, тоа не би се случило. Докторите заклучиле дека жената е запалена жива- рекле од полицијата24-годишната Рачна Сисодиа била прогласена за мртва по инфекција на белите дробови. Се лечела во болница во градот Греатер Ноида на северот на земј

Пронајдете не на следниве мрежи: