Ќе даде ли Заев оставка?

Ова не е реторичко прашање. Ова е логично прашање. 
Дали ќе даде Заев сега оставка на позицијата градоначалник на Струмица? Или белким нема да сака да се претстави дека може да работи по пола ден во Струмица и пола ден во Скопје. Или пак таа општина е премногу значајна за финансирањето на партиските активности на Заев. Да се потсетиме дека сега на површина во Охрид излегуваат, за поранешниот градоначалник несимпатични податоци…
Или тој нема реално да ја води СДСМ?! А кој ли тогаш ќе ја води? Шеќеринска или Б.Ц. повторно? Дали всушност изборот на Заев беше тоа, поставување на марионета, која и нема многу време да седи во штабот, за да некои други се замаскираат зад него. Има едноставна фалинка оваа стратегија. Со имровизации од ваков тип не се доаѓа до победа.
Нема потреба од долги текстови, едноставно некои прашања заслужуваат одоговор. Ова не е реторичко прашање. Ова е логично прашање. 
Дали ќе даде Заев сега оставка на позицијата градоначалник на Струмица? Или белким

Loading...