Како да бидеме сигурни дека Apple не ги краде нашите отисоци?

Loading...

„Се испостави дека нема гаранција, за тоа дека вашите отисоци од прстите не можат да се украдат. Би требало да бидеме загрижени за користењето на моделот 5Ѕ” – напиша Милонов на твитер.Рускиот агент Виталиј Милонов ги предупреди руските корисници за користењето на новиот Аплов производ Ајфон, се додека не се добие доказ дека напредната технологија е безбедносно заштитена од американските шпиони, пишува РИА новости.
Милонов изјави дека планира да испрати барање до руската Федерална агенција за државни комуникации и информации (FAPSI), нешто како американска Агенција за национална безбедност, да го истражи постоењето на некаква гаранција дека “отисоците од прсти собрани од читачот на отисоци во новиот iPhone 5S нема да се најдат во американската база податоци.
Прочитајте повеќе на GSM.mkРускиот агент Виталиј Милонов ги предупреди руските корисници за користењето на новиот Аплов производ Ајфон, се додека не се добие доказ дека напре

loading...
Loading...