Како да го преболите раскинувањето без „чист“ крај

Loading...

Доколку тоа ви помага, слободно мразете го, бидете огорчени и викајте го со погрдни зборови.Доколку тоа ви помага, слободно мразете го, бидете огорчени и викајте го со погрдни зборови.
Веруваме дека некои од нашите читатели веќе го искусиле ваквото прекинување на врската, каде во суштина немале вистински „closure“ односно, чист и јасен крај на врската во кој двајцата партнери се помируваат и сложуваат со тоа дека повеќе нема смисла да се остане во таа врска. Токму тој недостаток на вистински и „расчистен“ завршеток, многу личности ги мачи, па тешко се помируваат со ситуацијата во која се нашле, со тоа што и тешко им е да продолжат понатаму со животот, требајќи им повеќе време за да се впуштат во нова врска.
За жал, како што веќе кажавме, многу од нас го немаат тој луксуз на „чист“ крај, туку самите со време мораме да ги присобереме делчињата од себе и повторно да застанеме на нозе.
Секако тоа може да биде многу болен и долготраен процес, но на крајот сите го поминуваат со помалку или повеќе мака.
Затоа еве неколку начини на кои можете самите себеси да си помогнете и да го добиете тој завршеток на вашата љубовна приказна.
Повеќе на ТЗМ.МКДоколку тоа ви помага, слободно мразете го, бидете огорчени и викајте го со погрдни зборови.

loading...
Loading...