Како да ја насетуваше смртта: Еве што Ксенија Пајчин сторила пред да настрада!

Пред седум години се случи најголемата трагедија на српската естрада. На 16.03.2010 Филип Каписода ја уби Ксенија Пајчин и потоа извршил самоубиство.Ксенија зад себе  остави неколку албуми, бројни хитови, а пред смртта ја снимила песната „Фарса“.Премиерата на таа песна со  симфонискиот  оркестар  не ја дочекала. Оваа балада ја опишувала нејзе и  нејзиниот живот, како  се чувствувала во тој  момент.Ви пренесуваме дел  од текстот на песната „Фарса“
„Ја продаваш секоја лага а јас немам да ги платам сите
ги имам доволно иако тоа веќе го занеш
можеби другите би ги купиле
Реф:
Засакај ме сега кога ме губиш
кога се стана фарса
празна душа со тишина се лечи
за момент и ќе исчезнам.
Некогаш бев силна за баш се
погледни што станав сега
некогаш имав премногу зборови
сега остана тишината.
Заврти се сега и оди без збор
сега кога се стана фарса
празната душа се лечи со тишина
јас сум премногу уморна“Ксенија зад себе  остави неколку албуми, бројни хитови, а пред смртта ја снимила песната „Фарса“.Премиерата на таа песна со&

Пронајдете не на следниве мрежи: