Како да одмрзнете замрзнати цевки и чешми

Loading...

Ако живеете на место каде температурите во зима се спуштаат до ниво на замрзнување, тогаш може да наидете на проблем со замрзнување на доводни и одводни цевки. Енормно ниските температури кои ја погодија и Македонија деновиве можеби предизвикаа низа на проблеми во некои домови.
Еден од основните проблеми во зимскиот период е замрзнувањето на чешмите и цевките за вода.Ако и вие мака мачите со тоа погледнете го видеото во продолжение и веднаш почнете со акција.
Чекор 1 Прво ви треба фен за коса или некоја греалка
Чекор 2 Ако некаде се уште имате вода пуштете ј топлата вода од чешмата да тече
Чекор 3 Доколу сите чешми ви се замрзнати отворете ја славината на топлата вода на сите чешми и најдете ги цевките кои се на најстуденото место во вашиот дом после што можете да го вклучите фенот или грелката и за неколку минути водата би требало да се одмрзне.
Препорачливо е после тоа цевките добро да ги замотате со некои подебели крпи бидејки температурите се сеуште ниски и проблемот може да ви се повтори. 
Енормно ниските температури кои ја погодија и Македонија деновиве можеби предизвикаа низа на проблеми во некои домови.
Еден од основните пр

loading...
Loading...