Како до Г-оргазам?

Loading...

Познато е дека Г – точката претставува едно од оние места на женското тело кое може да биде вистински предизвик, поради фактот дека е понекогаш е многу тешко да се пронајде.
Г-точката попрецизно, се наоѓа на предниот ѕид на вагината и е сокриена 1 сантиметар под површината.
Поради оваа позиција, потребна е прилично ефикасна стимулација и константен притисок, доколку целите кон доживување врвен оргазам. Но, како да го изведете тоа?
Следниов совет би можеле да го земете во предвид наредниот пат кога ќе водите љубов со вашиот партнер.
Легнете со грбот свртени кон креветот и соберете ги нозете кон градите. Потоа побарајте од вашиот партнер да го постави својот показалец и средниот прст на предниот ѕид од вашата вагина. Откако ќе го пронајде најстимулирачкото место, тогаш нека почне со прстите  движење кое сигнализира повик за „дојди“.
Посочете му на вашиот партнер да го менува притисокот и брзината на триење, а во меѓувреме со вашите извици му откривате дали сте блиску или далеку од климаксот.
Ова е одличен совет и техника која би била одлична за сите жени, кои можеби не се во состојба од многубројни причини да доживеат оргазам или пак ако сте заинтересирани да се обидете со нешто ново.
Copyright 2013 Puls24 Сите права се задржани. Текстот не смее да се печати или емитува, во целина или во делови без договор со Puls24.
 Познато е дека Г – точката претставува едно од оние места на женското тело кое може да биде вистински предизвик, поради фактот дека е п

loading...
Loading...