Како до совршена лозинка?

Loading...

Екипата од WhoIsHostingThis направи инфографик со неколку елементи со кои може да направите сигурна лозинка, која би ги намачила дури и најупорните хакериТие наведуваат дека само на Facebook, секојдневно околу 600.000 корисници сакаат да пробијат нечија лозинка и да хакнат туѓ кориснички профил. Добрата лозинка треба да биде комбинација од големи и мали букви, бројки и симболи, подолга од осум карактери, да содржи измислени изрази, но без цели зборови. Исто така, тие објаснуваат дека лозинката мора редовно да се менува.
За таквите лозинки е потребно многу повеќе време за да се пробијат, па помали се шансите дека хакерите ќе ја дешифрираат.
повеќе на: GSMТие наведуваат дека само на Facebook, секојдневно околу 600.000 корисници сакаат да пробијат нечија лозинка и да хакнат туѓ кориснички профил.&nbsp

loading...
Loading...