Како до врвен оргазам: Конечно пристигна одговорот на прашањето дали е битна големината или обемот на „алатот“

Најновото научно истражување конечно го дава одговорот на прашањето што им е битно на жените кога станува збор за машкиот полов орган.За потребите на студијата која беше спроведена на Универзитетот Калифорнија, 41 жени добро погледнале и опипале низа од 33 вештачки изработени пениси. Моделите на пенисите биле со сина боја, а опсегот на големината беше од 10 цм должина и обем од 6 цм, до 21,5 цм должина и обем од 17 цм.
Од испитаничките беше побарано да се одлучат кој од 33-те модели најмногу би сакале да го пробаат кога станува збор за секс за една вечер, а кои димензии би ги одбрале како идеални за постојаниот партнер. За секс авантурата, жените бирале пениси со поголем обем од оние кои би ги одбрале за постојана врска.
Кога станува збор за должината, немало никаква разлика помеѓу она што тие го одбрале за секс-шема и за постојана врска. Во двата случаи, жените бирале пениси во просек околу 10,5 цм.
Интересен е и вториот дел од истражувањето, во кој испитаничките добиле по еден модел на пенис кој требале да го набљудуваат и опипуваат околу 30 секунди, а по десет минути од кутијата со 33 модели на пениси требале „на слепо“ да го издвојат баш оној модел кој го претходно го проучуваа.
Се покажа дека десет минути по „дружењето“ со едниот модел од пенисот, жените биле склони да ја преценат неговата големина. Тоа откритие веројатно ќе им годи на многу мажи, посебно на оние кои се загрижени околу големината на својот пенис, бидејќи големината на жените очигледно не им е важна. Изгледа е очигледно дека по некое време се склони дополнително да ја зголемат големината, макар и во своите фантазии.За потребите на студијата која беше спроведена на Универзитетот Калифорнија, 41 жени добро погледнале и опипале низа од 33 вештачки изработени пени

Пронајдете не на следниве мрежи: