Како еден скопјанец ја доживеа трагедијата во Бостон

Loading...

Ова е изјавата од Скопјанецот Љ.К кој бил сведок nа трагедијата во Бостон која се случи за време на Бостонскиот маратон. Тој и неговата мајка и девојка биле многу блиску до местото на несреќата.
– Јас и моето семејство сме добро. Мајка ми, татко ми и брат ми се надвор од Бостон и тие се во паника поради тоа што се случува.  Ноќта по масакрот Бостон беше невообичаено тивок. Денеска, пак, за мене е нормален ден, односно ги остварувам секојдневните обврски. Локалните власти издадоа апел сите да бидеме внимателни и по можност да го избегнуваме централниот дел, а местото каде што експлодираа бомбите и денеска е затворено. Повикуваат да дадеме информации кои би ~ помогнале на полицијата да ги открие сторителите на тој чин. Тоа што остава непријатен впечаток е што немаме информации кој стои зад тоа гнасно дело. Но, Бостон е мултикултурен град и тој добро се справува со ситуацијата , истакнува Македонецот Љ.К. за Дневник. 
Извор ДневникОва е изјавата од Скопјанецот Љ.К кој бил сведок nа трагедијата во Бостон која се случи за време на Бостонскиот марато

loading...
Loading...