Како побрзо да го полните вашиот телефон?

Loading...

Кога станува збор за батеријата на мобилните телефони, постојат два вида на жалби – премногу брзо се троши и премногу долго се полни. Пред се, мора да ви кажеме дека не постои некоја тајна формула која ќе го забрза полнењето на вашиот телефон. Сепак, за вас имаме неколку совети и мали трикови кои ќе ви помогнат.
Изгасете го
Ако сакате телефонот да се наполни побрзо, тогаш едноставно изгасете го доколку имате можност. Со тоа, логиката вели дека нема да троши воопшто батерија за работа, а истовремено ќе се полни.
Доколку пак не сакате целонсо да го изгасите уредот, тогаш можете да го ставите во Airplane mode (во вашето Settings мени), со што телефонот ќе прекине да ги користи мобилните мрежи, 3G интернетот и Wi-Fi-то.
Финално, ако не ви се допаѓа ниту ова, пробајте да не го користите додека се полни.
Полнете го преку штеќер, а не преку USB
Вашиот телефон побрзо ќе се наполни преку полначот што добивате со него, отколку преку USB порт. Производителите потенцираат дека полнењето преку „ѕид“ (wall outlet) е драстично побрзо отколку користењето само на USB кабел.
 
Прочитајте повеќе на GSM.mkПред се, мора да ви кажеме дека не постои некоја тајна формула која ќе го забрза полнењето на вашиот телефон. Сепак, за вас имаме неколку совети и

loading...
Loading...