Како се чувствуваат момците, а како девојките по губењето на невиноста?!

Истражувањето кое траело повеќе од 20 години открило што точно чувствуваат мажите, а што жените после првиот сексуален однос.Со текот на годините некои разлики се намалиле, а некои работи се промениле на подобро. Истражувачите од Illinois State University го спровеле своето истражување со свои студенти од 1990 до 2012 година. Испитаниците биле анонимни, а испитаниците доброволно учествуваа. Прашалникот го пополниле 96 отсто од студентите, на возраст помеѓу 18 и 21 година.
Анкетата била во врска со сексуалните односи, односно во врска со тоа како испитаниците се чувствувале по губењето на невиноста. Резултатите покажале дека момците по губењето на невиноста честопати чувствувале тешкотии и незадоволство. Голем број од жените пак, чувствувале вина. Друго истражување покажало дека жените најчесто се жалат што невиноста ја изгубиле со погрешна личност.

 
Меѓутоа, со времето работите се менувале. Со оглед на тоа дека истражувањето траело повеќе од 20 години истражувачите забележале дека работите значително се менуваат. Не постои веќе толкава разлика во машко-женските чувства по губењето на невиноста. Забележано е дека драстично се сменило чувствувањето на вина, а и девојките сега повеќе чувствуваат задоволство. Со текот на годините некои разлики се намалиле, а некои работи се промениле на подобро. Истражувачите од Illinois State University го спровеле свое

Пронајдете не на следниве мрежи: