„Како си поминав за распустот…“ Писмена работа која го насмеа регионот!

Loading...

Нова школска година започна. Некои ученици ќе уживаат во дружбата со соучениците, а други мака ќе мачат со учењето…Како и секогаш, на почетокот на школската година, по македонски секогаш се прават писмени задачи за тоа како учениците си го поминале летниот распуст.
Ученикот што го напишал овој состав, ќе ве насмее до солзи:
„Како си го поминав – никој не треба да го интересира. Тоа е моја лична работа, летото е мое лично време за одмор, и не морам за тоа да пишувам во овој состав.
Треба да се почитуваат човечките права! Ако добијам кец за составов, тогаш, драга моја наставничке, ќе се видиме на суд за човечки права.

Ќе добиете повик, а јас таму веќе ќе бидам таму во врска со друга работа. Која, и тоа е моја лична работа и никој не треба да го интересира“, напишал овој ученик во својот состав.Како и секогаш, на почетокот на школската година, по македонски секогаш се прават писмени задачи за тоа како учениците си го поминале летниот распу

loading...