Каков туризам имавме годинава во Македонија?

Loading...

Според податоците на Државниот завод за статискика, годинава туризмот во Македонија бележи пад за разлика од претходните години. Статистичките податоци покажуваат дека оваа година во јули имало помалку туристи за разлика од лани истиот месец. 
Бројот на домашни туристи е паднат на 13.1 отсто, но пораснал бројот на странски туристи за 3 отсто од ланската година. 
Во однос на броојот на ноќевања, во јули оваа година кај домашните туристи има пад од 9.1 отсто, а кај странските туристи имаме пораст од 7.4 отсто за истиот период. Статистичките податоци покажуваат дека оваа година во јули имало помалку туристи за разлика од лани истиот месец. 
Бројот на домашни т

loading...
Loading...