Какво значење имаат квадратите на амбалажите на креми и пасти за заби

Loading...

Дали го знаете значењето на квадратчињата во боја кои ги има на секоја паста за заби, шампон или крема.Дали го знаете значењето на квадратчињата во боја кои ги има на секоја паста за заби, шампон или крема.
Сите пакувања имаат одредена ознака.
Квадратите се најчесто во темна боја – црна, темно сина, темно зелена – што е лош знак и значи дека тоа е чиста хемија.
Еве што значат одредени бои:
Темните квадрати – значат дека за овој производ се користат само хемиски супстанци
Црвен квадрат – производот содржи 70 насто хемија и 30 насто природни супстанци.
Зелените ознаки покажуваат дека тој производ е без хемикалии и се состои само од природни состојки.
Сепак според некои други информации пак коцките имале и друго значење кое е поврзано исклучиво со пакувањето – се тврди дека коцката е маркер кој и покажува на машината за производство на тубите каде да сече, за да бидат сите туби иста диманзија. За маркер се зема една од најтемните бои кои се употребени на самото пакување за печатење (за да не употребуваат црна доколку ја нема на самата амбалажа, бидејќи секоја боја дополнително чини).
Освен од ,,смедиа,, не успеавме да ја потврдиме оваа информација за значењето на коцките од друго место. Сепак информацијата дека боите значат токму состојки кои ги содржи производот веќе наголемо кружи на социјалните мрежи.
Повеќе на: МКDnewsДали го знаете значењето на квадратчињата во боја кои ги има на секоја паста за заби, шампон или крема.

loading...
Loading...